Fietsers tevreden over OV-fiets, ontevreden over meenemen fiets in trein

Ruim 60% van de fietsers wil meer ruimte in de binnenlandse treinen om de fiets mee te nemen. De helft van de reizigers die dat nu niet doet, zou dat wel doen als er meer ruimte komt, de prijs omlaag gaat en de instap gelijk is aan het perron. Ook willen fietsers hun fiets graag meenemen naar het buitenland en dan met name naar Duitsland, Frankrijk en België. Ruim 60% van de stallers is tevreden over de locatie, sociale veiligheid en openingstijden van de bewaakte stallingen bij stations. Bijna 70% van de gebruikers van de OV-fiets is tevreden. De belangrijkste wensen tot verbetering zijn de kwaliteit van de fiets en de mogelijkheid de fiets op een ander station in te leveren. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek onder de 1200 leden van het Nationaal Fietspanel.

De Fietsersbond gebruikt de uitkomsten van deze enquête onder andere voor overleg met SP, PvdA en CDA. Die presenteren morgen hun startnotitie ’Een stap vooruit’. In deze notitie doen de partijen voorstellen om het Nederlands potentieel aan wandel- en fietsmogelijkheden beter te benutten. “Een aantal van de voorstellen van de politici sluit prachtig aan bij de wensen van de panelleden”, aldus Wim Bot van de Fietsersbond.” Meer ruimte in binnenlandse treinen en verruiming van de mogelijkheden om de fiets mee te nemen naar het buitenland, zijn echt belangrijke punten waar we het met verschillende betrokkenen over moeten hebben.”

Lees hier de uitgebreide resultaten van de enquête over fiets en OV van het Nationaal Fietspanel

« Ga terug naar het nieuwsoverzicht.